NÍGER

project_based_learning

La República Federal del Níger
République du Niger

For more data, see on the, CIA, Central Intelligence Agency  (US): 
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ng.html

Geografia
És un estat de l'Àfrica Occidental. Limita al sud amb Nigèria i Benín, a l'oest amb Burkina Faso i Mali, al nord amb Algèria i Líbia i a l'est amb el Txad. La seva capital és Niamey

Amb una superfície d'1.267.000 km², la seva extensió és comparable a les àrees reunides d'Espanya i Turquia. Les seves zones septentrional i central es troben a les àrees desèrtiques del Sàhara i el Sahel

Població
La seva població, de 15.306.252 habitants, és majoritàriament musulmana i es concentra a la franja meridional, en particular a la regió sud-occidental a la vora del riu Níger. Està dividit en set departaments i el districte de la seva capital, Niamey.

Riu
El seu nom prové del riu Níger, que travessa el país i que fou encunyat per Flora Shaw al segle XIX.

Forma de govern
La seva democràcia és inestable i ha sofert diversos cops d'estat en les últimes dècades, l'últim al febrer del 2010, quan es va deposar al president Tandja Mamadou després de 10 anys en el poder.[4] Fins a l'abril del 2011 el país va ser governat per una Junta Militar encapçalada per l'oficial Salou Djibo,[5] fins al lliurament del poder al vencedor de les eleccions de l'any 2011, l'actual president Mahamadou Issoufu.[6]

Política
El Níger va ser una colònia europea de l'Àfrica Occidental Francesa, que va accedir a la independència el 1960

Economia
La seva economia és una de les més pobres del món i dos terços de la seva població viu sota el llindar de pobresa. El seu índex de desenvolupament humà el 2010 era el tercer més baix del món. 

És un país ric en minerals, entre els quals es destaca l'urani, un producte valuós el preu del qual no obstant això registra fortes fluctuacions. No obstant això, amb prou feines el 3,9% del seu territori és apte per a l'agricultura, la qual cosa sumada a les sequeres i a la desertificació del seu territori, el fa vulnerable a les fams. 

El govern, així mateix, ha iniciat l'exploració i els projectes d'exploració de jaciments d'or i de petroli.

Clima
El clima del Níger és principalment sec, amb molt de desert. A l'extrem sud hi ha el clima tropical als marges del riu Níger. Al desert hi predominen les planes al sud i les dunes al nord.
El clima nigerí és un dels més durs del món, presentant les temperatures més elevades de tot el planeta: és tan calent que la temperatura mitjana supera els 30 °C. El país ha sofert un fort procés de desertificació durant l'últim mig segle, perdent de mitjana més de 100 mm d'aigua de pluja.
Les altes temperatures i el clima desèrtic posen el territori nigerià en permanent perill a causa de les sequeres periòdiques. 
El poc rec artificial i l'escassa superfície de terres cultivables comporten altres problemes, com el sobrepasturatge i la desertificació per la mà de l'home. D'altres problemes ecològics del país són la caça furtiva, les nombroses espècies en perill d'extinció, l'erosió i la desforestació.
Source: Viquipèdia


“Sin educación no tienes ninguna riqueza.  Un país no puede desarrollarse si sus niños y niñas no tienen educación” Rachida Soumana, estudiante de Níger, 14 años




¿Què aconsegueixen les teues gotes a NÍGER?

Agua potable en las escuelas
Salud y Educación
Igualdad de oportunidades


ORGANIZACIÓN DEL EVENTO
Consulta GOOGLE CLASSROOM para los detalles de cada tarea, please:

1. Realitzar un mapa conceptual empleant la informació esmentada (primer individual ⇸ després colectiu)

2. Crear un trailer que continga la següent informació. Responsables: capità de cada grup
  • Dades bàsiques de Níger
  • Projecte "Gotes per a Níger" 
  • Vosaltres com protagonistes d'aquest project
  • La finalitat del nostre projecte
3. JUEVES 23 NOVIEMBRE: Comienza nuestra carrera de publicidad: Se hace un recorrido por todas las clases. Sólo participan los responsables:
  • Communication managers BC
  • Marketing managers BC 
4. VIERNES 24 NOVIEMBRE: Comienzan las inscripciones en los primeros recreos durante 8 días  (ver planificación según grupos/días). Participan las clases BC. Responsables:
  • Class team leaders BC
  • Communication managers BC
5. LUNES 27 NOVIEMBRE: Preparación QUIZ y exposiciones del 07.11.17. Participan las clases BC. Responsables:
  • Quality managers BC
  • Marketing managers BC

Se postpone la carrera para prepararla mejor. En enero se reanuda nuestra labor en los primeros recreos (mirar Google classroom para ver calendario de planificación según grupos).

5. VIERNES 9 FEBRERO: Carrera solidaria "Gotas para Níger". Participan las clases BC. Responsables:
  • Class team leaders BC
  • Communication managers BC
  • Sport managers BC
  • Master Chef C: venta de gofres y pasteles caseros 
Lugar: IES García Berlanga de San Juan de Alicante 
Hora aproximada: 12h






Comentarios

Entradas populares